DINZLER Kafa
Zalažemo se za najbolji kvalitet kafe i fer uzgoj. Ovde ćete naći pregled svih vrsta kafe. Radujemo se što ćemo upoznati Vaš individualni ukus sa našim finim asortimanom.
KURSEVI za bariste u DINZLERU
Kafa
Legenda o kafi svoj početak nalazi u današnjoj Etiopiji. Ona kaže da je u XI veku pastir po imenu Kaldi prvi otkrio potencijal svetski cenjenog semena coffea biljke. Kaldi je živeo u Etiopiji, u oblasti zvanoj Kafa i bio je običan pastir. Otkriće se desilo tako što je primetio da su njegove koze živahnije kada pojedu trešnje sa određenog drveta. Bile bi toliko energične da uveče ne bi spavale.
Espresso
Aroma tipična za espresso proizlazi iz tamnog pečenja zrna kafe, visokog pritiska vode tokom pripreme i fine mlevene kafe. Kvalitet dobrog espressa može se odrediti prema takozvanom petom pravilu: presudnu ulogu igra optimalna mešavina, prava količina kafe, stepen mlevenja zrna, aparat za kafu i osoba koja je priprema.
DINZLER vrećice za kafu
Ako Vam aparat za kafu nije pri ruci, nova vrećica za kafu nudi brzo i nesmetano uživanje u kafi u pokretu. Kafa koja se pravi slično kao čaj, sve što Vam je potrebno su topla voda i šolja.