dinzler logo
dinzler logo

Organski čaj za uživanje

Organski čaj znači da su sve sirovine čaja uzgajane u skladu sa ekološkim smernicama i samim tim sertifikovane. Pošto čaj dolazi u kontakt sa vodom od koje se na kraju dobija ukusni napitak, postoji mogućnosti zagađenja organizma. Stoga, u DINZLER-u nudimo samo sertifikovane organske čajeve.

Image

Zašto verujemo organskom čaju

1. Bez pesticida i herbicida.

Deo organske sertifikacije je kultivacija bez hemijskih sprejeva i đubriva. Zbog toga se na sirovinama može taložiti manje hemijskih materija i pesticida, koji neće ući u Vaš čaj.

2. Bez genetskog inženjeringa

U organskoj poljoprivredi se ne obrađuje genetski modifikovana hrana. Seme ili komponente proizvedene upotrebom genetskog inženjeringa se ne smeju koristiti u bilo kakvom potezu.

3. Štiti vodu

Pored same čajne mešavine, za proizvodnju ukusnog čaja od suštinskog značaja je čista voda. Kako se u organskom uzgoju ne mogu koristiti gnojiva i pesticidi, podzemna voda je zaštićena i na kraju se dobije čista voda u čaju.

4. Bez veštačkih aditiva

Organski čaj se može sastojati samo od prirodnih sastojaka, sirovina i aditiva. Veštačke boje, konzervansi i arome ne koriste se u DINZLER čajevima.

5. Stvaran

Za naše organske čajeve oslanjamo se na tradicionalnu preradu sirovina u ukusne čajeve. Sav se sadržaj koristi na originalan i neobrađen način kako bi vam garantovao vrhunsko uživanje u čaju.